Rocky road brownies

Himelsk god kaka,
känner en bagare som bjöd på dessa en tugga sen var jag fast, bakat dessa några gånger & tycker om dom lika mycket varje gång så nu tänkte jag dela med mig av receptet (det finns även att hitta på leila.se)
Ingredienser:
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
Fudgeglasyr
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70%
Rocky Road Topping
1/2 påse Dumlekola
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini-marshmallows
Sätt ugnen på 175 grader.
1.Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
2.Rör ner kakao, sirap och salt.
3.Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
4.Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
5.Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Rocky road topping
1.Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
2.Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
3.Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
4.Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
Fudgeglasyr
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70%

Rocky Road Topping:
1/2 påse Dumlekola
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini-marshmallows
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1.Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
2.Rör ner kakao, sirap och salt.
3.Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
4.Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
5.Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
Rocky road topping:
1.Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
2.Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
3.Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
4.Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.


Kommentarer
Postat av: JedwardsElin

Hej, vill du göra ett bloglovin' byte :)

2012-04-01 @ 18:16:56
URL: http://jedwardgrimess.blogg.se/
Postat av: alex

Hejsan !

fin blogg :D



Kolla gärna min :)

2012-04-01 @ 23:59:57
URL: http://www.Nattstad.se/AlexNordiz
Postat av: Sara

Det där ser bara för gott ut och måste testas!!! Jätte fin blogg btw :D

2012-04-03 @ 17:17:46
URL: http://chickzz.blogg.se/
Postat av: Sarah

Jösses vad gott det där ser ut! Farligt gott.

2012-04-05 @ 22:40:26
URL: http://simplyjustfabulous.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: