Daimrutor

 

200 g smör                                                   Räcker till 24 st
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl Daimkulor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret och dra kastrullen åt sidan.
Bryt ner chokladen och låt den smälta.
Vispa ägg och socker luftigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret.
Klä en långpanna 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
Bred ut smeten och strö över Daimkulorna.
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara “tungt gungig”.
Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: